922272 Hits | Laatste update: Tuesday, November 16, 2021 |
CORONA Richtlijnen voor het Bus vervoer

Momenteel krijgen wij veel vragen betreffende de Corona-maatregelen en het busvervoer. Hieronder proberen wij duidelijkheid te verschaffen en zoveel mogelijke eventuele twijfel weg te halen over de busreizen, in deze lastige en onvoorspelbare tijd.

Uiteraard zijn dit richtlijnen die wij NU denken te moeten nemen, maar deze zouden over een bepaalde tijd, na nieuwe ontwikkelingen kunnen worden versoepeld of zelfs worden aangescherpt. De Schaatsreis naar de Weissensee is nog ver weg en er kan nog heel veel in positieve zin veranderen. Wij gaan er voor zorg dragen dat iedereen die met de bus meerijdt op een gezonde manier op de Weissensee aankomt.

LUCHTKWALITEIT IN DE BUS
De luchtkwaliteit in een touringcar kan zich over de hele linie meten met de luchtkwaliteit in een vliegtuig, op basis van de hieronder opgenomen kenmerken:
Ventilatie; de luchtstroom in een touringcar is verticaal – een belangrijke voorwaarde voor een gezonde luchtkwaliteit. De instroom van verse (buiten)lucht vindt plaats vanaf boven en vervolgens wordt de ‘gebruikte lucht’ via de roosters op de vloer in het middenpad weer afgevoerd naar buiten.
Lucht; In een touringcar wordt de lucht 65-100 keer per uur 100 procent ververst. Zo is er continu 80-85 procent verse lucht aanwezig in de touringcar.
Luchtfilters; De moderne en hoogwaardige, met extra antibacteriële/virus dodende spray bewerkte, luchtfilters aan boord maken de lucht vrij van ziekteverwekkers.
• Het risico op besmetting in de touringcar is zeer laag. De combinatie van goede verticale ventilatie, hoge kwaliteit luchtfilters en het hoge percentage verse (buiten)lucht beperkt het risico op verspreiding van het virus. De deelnemers kunnen er zeker van zijn dat de gefilterde lucht in touringcars zeer veilig en schoon is.

DE RICHTLIJNEN IN DE PRAKTIJK
Net als bij het reizen per vliegtuig of in de trein is het in de touringcar niet mogelijk de 1,5 meter afstand te handhaven. Daarom worden er extra maatregelen getroffen. Deze maatregelen zijn gestoeld op de gezondheidsrichtlijnen vanuit de Nederlandse overheid, de Europese Unie of lokale overheden die, vandaag de dag, al bijna normaal zijn zoals het gebruik van mondkapjes, afstand houden waar het kan en verder goede afspraken met elkaar maken. Hieronder een aantal belangrijke zaken voor de deelnemers op een rij.
• Iedere deelnemer in de bus krijgt van All Season Sports bij vertrek een mondkapje, dat voldoet aan de richtlijnen in Orijk en Duitsland. Tijdens de reis zullen er ook extra mondkapjes en handschoentjes aanwezig zijn, die gratis gebruikt mogen worden.
• Zowel de deelnemers als de chauffeurs dragen verplicht een mondkapje in de touringcar.
• In de touringcar zal ook desinfecterende hand-gel aanwezig zijn en desinfecterende doekjes om de oppervlaktes schoon te maken.
• Er zijn nieuwe verscherpte hygiëneprocedures opgesteld m.b.t. de ventilatie van de touringcar, reiniging van airconditioning, regelmatige vervanging van luchtfilters en de dagelijkse reiniging van de touringcar;
• Bij vertrek moeten alle deelnemers een schriftelijke negatieve Covid-19 test kunnen tonen. Stap niet in de bus wanneer u Covid-19 gerelateerde fysieke klachten heeft, zoals koorts, benauwdheid en hoesten, ter bescherming van uw zelf maar ook naar de anderen toe.
• Er zal een vaste in- en uitstapprocedure zijn, waarbij u alleen via de midden deur de bus betreedt en zoveel mogelijk de geadviseerde afstand van elkaar vandaan blijft. De aanwezige instructeurs zullen de deelnemers hierbij begeleiden vooraf en tijdens de reis.
• Alle deelnemers worden verzocht zo veel mogelijk te blijven zitten, alleen in het geval van een noodgeval is het toegestaan om door het gangpad te lopen;
• De stoelen staan onderling afgesteld op Royal-Class, dus de afstand is al groter dan in een gewone Touringcar. Ieder deelnemer heeft een eigen vaste stoel, zoals we ieder jaar altijd hebben.
• Onderweg in restaurants en in de Weissensee volgen we de procedures en richtlijnen (o.a. op het gebied van hygiëne, mondkapjes en onderling afstand houden) zoals ingesteld voor de specifieke branches en bedrijven door de lokale overheden. Dit zal een praktische invulling zijn van de algemeen geldende Europese COVID-richtlijnen, die mede zijn gebaseerd op de adviezen van de WHO.
EXTRA OPTIE: Er is de mogelijkheid om de stoel naast u te reserveren, zodat u niemand naast u heeft zitten. Hier rekenen wij dan € 100,00 extra voor op de normale busprijs.

Wij hopen zo de eventuele twijfel voor het busvervoer naar de Weissensee enigszins weg te hebben gehaald.
Uiteraard is niemand verplicht om met de bus te rijden, u mag ook met eigen vervoer of met de trein of vliegtuig.
Mocht u toch nog vragen hebben, bel of mail ons gerust, schroom niet om ons te contacten.