1003154 Hits | Laatste update: woensdag 3 juli 2024
De tocht der tochten!
Iedere donderdag staat in het teken van de Tocht der Tochten, de “Toertochtdag’. Op deze dag vervallen alle programma onderdelen en kunnen de deelnemers meedoen aan een echte Toertocht die van zonsopgang tot zonsondergang duurt. De bedoeling is dat iedereen op die dag een leuke tocht gaat rijden. En voor de een is dat misschien wel 15 km, maar voor de ander kan dat misschien de ‘magische’ 200 km zijn. Maar belangrijk blijft, "iedere prestatie is persoonlijk en daarom van waarde". Uiteraard hoef je niet te starten, maar MAG je starten. Alleen, onze instructeurs staan allemaal op het ijs om de deelnemers zoveel mogelijk te helpen waar nodig, om alle kaarten te stempelen, om drankjes te schenken, om pleisters te plakken, om ruggetjes te masseren…kortom zij zijn er voor de startende deelnemers.

  START:
 • Het ontbijt wordt al vanaf 5:00 uur genuttigd, om 6:00 uur is er al een warming-up op het ijs, in het donker, waarna om circa 6:30 de start zal plaats vinden. De start geschiedt alleen wanneer er voldoende licht is. Wij starten ivm de veiligheid dus niet in het donker.
 • U hoeft niet per se zo vroeg te starten, u mag ook later starten. U mag ook tussentijds pauzeren. Plezier in de dag, op ieders manier staat voorop.

  DE TOCHT
 • All Season Sports zorgt voor de drankjes op het ijs en ook voor de Oostenrijkse Obstler voor na de finish. Voor de hapjes moeten de deelnemers zelf zorg dragen.
 • Iedereen krijgt natuurlijk een stempelkaart, die langzaam aan tijdens de dag vol zal raken.
 • Er zullen tentjes op het ijs gezet worden, bankjes, tafels, muziek en een kampvuurtje, om zo een gezellig sfeertje te creëren, waar de deelnemers die uit geschaatst zijn, toch blijven kijken en aanmoedigen.

  FINISH:
 • Iedereen mag stoppen wanneer hij wil, maar zodra de omstandigheden het niet meer toelaten of het wordt donker dan zal de bel voor de laatste ronde klinken.
 • En natuurlijk mag na de finish uiteraard de Obstler niet ontbreken die iedere deelnemer krijgt.

  FEEST:
 • In de avonds worden dan de verdiende oorkondes, medailles en herinneringen aan de week uitgereikt, waarna er tot in de late uurtjes gefeest kan en mag worden. Zou er nog energie in die beentjes zitten?